17 mei > Sidse

Posted by on Jun 4, 2012 in Geblogd | No Comments


Lang tijd was ze al een grootheid in Denemarken (ook al klinkt dat op de één of andere manier als een tegenstelling). Maar sinds de successerie Borgen en het onlangs met een BAFTA bekroonde Borgen 2 is ze tot ver over de landsgrenzen bekend: Sidse Babett Knudsen. De actrice die de eerste vrouwelijke premier van Denemarken was, voordat de eerste vrouwelijke premier er kwam. Haar rol van Birgitte Nyborg toont een sterke, ambitieuze vrouw die worstelt met premierschap en moederschap. Naar mate de serie vordert wordt haar personage almaar steviger, strakker en geslotener. Niks daarvan in de speelse vrouw waar ik urenlang mee op een terrasje zat in Kopenhagen. Energiek, expressief, gek, grillig met een geweldig gevoel voor humor. Vergeet Borgen, de échte Sidse is nog veel en veel leuker. Je leest het in oktober in Vogue.

Leave a Reply