21 maart > Polly

Posted by on Mar 28, 2012 in Geblogd | No Comments


In Londen voor Vogue-interviews met vier heel verschillende vrouwen. Volle rolkoffer, urenlang sjokken in, door en onder de stad (onthoud: nooit meer research materiaal meesleuren!). Zonovergoten dag. Op bizarre plekken terecht gekomen en intens genoten van de gesprekken. In het bijzonder met kunstenares Polly Morgan. Een vrolijke Engelse in een huis vol dode dieren. In haar kunstwerken zet ze (gevonden) dieren op en maakt bizarre, vaak humoristische combinaties met objecten. Denk: een klassieke telefoon met een hoorn vol schreeuwerige kuikens. Samen een vos gevild en een kop thee gedronken. Uiteindelijk op haar diepvriezer beland om tussen de bevroren varkens, eekhoorns en (letterlijk) tientallen vogels haar favoriete kanarie op te dissen. Niet gevonden. Wel ontdekt dat je na het vierde vogeltje het ah-wat-lief- en oh-wat-zielig-effect volledig verliest. De dood als grondstof. Fascinerend. Polly Morgan: my cup of tea!

Het interview is straks te lezen in het juni-nummer van VOGUE Nederland

Leave a Reply