4 november > Spardrang


Gisteren op het podium voor de presentatie van de Joop Swart Masterclass 2011 en het fotoboek Next #01 met werk van de deelnemers. Een hechte groep, want de Joop Swart Masterclass volgen betekent: open kaart spelen, met de billen bloot. Tijdens de discussie op het podium valt, net als op de Dag van de fotografie, opvallend vaak het woord ‘persoonlijk’. (Ex-) oorlogsfotograaf Ivor Prickett noemt de masterclass zelfs een van de oorzaken dat hij zich wil gaan toeleggen op een ander, ‘persoonlijker’ vorm van fotografie. Na afloop vertelt een oud-deelnemer me dat het voor hem een ware opluchting was om in de masterclass op zo’n hoog niveau met collega’s te kunnen sparren. Doorgaans blijft het qua vakgenoten bij een biertje en een paar sterke verhalen. Ik ben jaloers. Brainstormen op hoog niveau voor journalisten…waar kan het? Wie het weet, geef me een seintje. Vanavond zal ik mijn spardrang maar eens bevredigen met de eerste aflevering van Clairy Polaks ‘Waan van de dag’. Benieuwd. www.worldpressphoto.org

Leave a Reply