3 september > Mooist


Schrijven; stuk voor glossy Red over photoshop. Democratie of tirannie van de schoonheid? Interessant onderwerp vind ik het omdat het me confronteert met mijn eigen keuzes. Ik roep altijd hoe vreselijk ik al dat gepoets vind. Maar voor mijn werk is uiterlijk belangrijk, ik word verondersteld er op z’n minst goed uit te zien. Qua tv-opnames valt het mee. Nee, er staat niet 24/7 iemand klaar om me met een poedertje bij te werken. Voor Sarah’s Barbaren deed ik vluchtig mijn eigen make-up in stinkende wc’s van cafe’s en treinen of op de achterbank van de auto met zo’n krakkemikkig klein kutklapspiegeltje. Ik verzeker je, glamour was er ver te zoeken. En de lange draaidagen vallen soms best aan mijn gezicht af te lezen, so be it. De afgelopen weken heb ik interviews gegeven aan bladen en tijdschriften. Daar hoort een foto bij. Verbied ik dan als zelfbenoemd photoshop-basher de fotograaf om met een digitaal borsteltje te poetsen? Zodat ik enigszins overeind blijf naast Madonna en andere gephotoshopte godinnen? Lees het volgende maand in Red.

(www.red.nl)

Leave a Reply