11 augustus > Sebastian

Posted by on Aug 11, 2011 in Geblogd | No Comments


En Duits oefenen. Ja, de kennis is er, maar sinds de obligate herhaling van Sissi ergens rond Kerstmis heb ik geen Duits meer gehoord. Dus: voor de zoveelste keer Die Blechtrommel gekeken en Das Leben der Anderen. Geen straf; zulke mooie films. En me ingelezen in deze jongen, Sebastian Goegel. Gek, op de foto’s die van hem op het internet circuleren ziet hij er steeds anders uit. Een glad kereltje in keurig smokingjasje, een James Dean inclusief bungelende sigaret, een bohemien die olijk poseert in leren jekkie en onderbroek. En dan zijn werk: duister, broeierig, apocalyptisch. Terwijl hij net een negen maanden oud dochtertje heeft dat hij ‘Holly’ heeft genoemd. Holly! Verrassend lichtvoetige naam voor iemand die de wereld in zijn kunst als een grimmige kerker neerzet. Ook onderdeel van zijn oeuvre: tatoeages. Draken en monsters graveert hij in de huid van zijn modellen. Wandelende kunstwerken. Voor ons zet hij er eentje. Morgenvroeg de trein naar Leipzig om het allemaal mee te maken. Tschuss!

Leave a Reply