4 juli > Ed

Posted by on Jul 4, 2011 in Geblogd | No Comments

Professioneel skater, tekenaar, schilder, fotograaf, ontwerper, autobiograaf, autodidact, rolmodel, reiziger, rebel; in minder woorden valt Ed Templeton haast niet te vatten. En dat maakt hem een rasbarbaar, helemaal goed in het rijtje gasten van Sarah’s barbaren. Sinds de jaren negentig fotografeert Ed zijn leven in de skatescene. Zijn rauwe zwart-wit snapshots herinneren aan het werk van Nan Goldin. Ze zijn eerlijk, onthullend. Kleine ontboezemingen die hij geclusterd aan de muur van het museum tentoonstelt. Maar de man achter de rauwe foto’s woont tegenwoordig in een keurig huisje in het slaperige Huntington Beach. Morgen vlieg ik naar Los Angeles om met eigen ogen te zien hoe een rebel overleeft in west coast Suburbia.

Leave a Reply