7 juni > Me & Mr. Jones

Posted by on Jun 8, 2011 in Geblogd | No Comments

Smitten. Bestaat daar een Nederlands woord voor? Want ik ben het. In de ban van een Amerikaans danser en choreograaf. Wat zou het dat hij homoseksueel is en zestig en HIV heeft. Een fantastische, erudiete en sexy man is Bill T. Jones. Met zijn Morgan Freemaniaanse aaibare autoriteit; je zou hem zo president maken. Hij regisseerde de musical Fela! waar het in de komende Holland Festival uitzending om draait en ik sprak hem in Amsterdam. Jones is overladen met onderscheidingen voor zijn gedurfde voorstellingen. En laat daar nou net Fela! over gaan: een man met lef en charisma. Vandaag ook de hoofdrolspeler van Fela! geinterviewd, varend over de grachten. Sahr Ngauja is een gretige jongen, een brok spieren en energie. In de Amerikaanse kranten wordt hij geprezen als de ‘perfecte Fela’. Maar die plek is al vergeven. Doe mij maar
Mr. Jones.
Uitzending Holland Festival Journaal 2011, VPRO/NTR, aanstaande zondag, 19.40uur, Nederland 2.

Leave a Reply