3 juni > Allure(s)

Isabelle Huppert is not amused. Ze kijkt naar zichzelf op de monitor en zegt ; ‘Ah non! Pas comme ca!’ Het licht is niet goed. Ze wil alleen van de rechterkant gefilmd worden en alleen via de spiegel. Ze speelt geagiteerd. Haar mondhoeken bevroren in die neerwaartse krul waar ze bekend om staat. Geen goed begin.
Dan gaat de camera aan. We praten. Ze kijkt me (eindelijk) recht in de ogen en betovert. Huppert is een en al beminnelijkheid en charisma. Haar blik straalt en ik smelt. Bijna. Want voeren we nu een goed gesprek of spelen we het? Vind ik Huppert een sterke vrouw die terecht op haar strepen staat? Of de zoveelste ijdele actrice die lijdt aan zelfoverschatting? Uit een kort interview valt weinig op te maken. Ach, ik geef haar het voordeel van de twijfel. Ze was open en overtuigend, intelligent en innemend.
Maar ze gaf het slapste handje dat ik ooit heb gevoeld.
Uitzending Holland Festival Journaal 2011, VPRO/NTR, aanstaande zondag, 19.40uur, Nederland 2.

Leave a Reply