27 juni > Toeval

Posted by on Jun 29, 2011 in Geblogd | No Comments


Dit was de bus van de Mars der Beschaving. Het baken van de demonstratie, gids voor alle wandelaars. Op een bepaald punt op de route, bij het verlaten van Rotterdam, moesten bus en betogers tijdelijk een afzonderlijke weg volgen.
Is het toeval dat net op die plek de bus door de politie werd aangehouden? Is het toeval dat gevraagd werd om een bewijs van verzekering dat, toen het werd getoond, niet werd geaccepteerd? Is het toeval dat de bus werd gestopt terwijl de menigte op veilige afstand verder wandelde? Dat die menigte drie kwartier na vertrek haar baken en radiostation verloor? Of was iemand in Den Haag dik tevreden. Nog tevredener toen op NU.nl het nieuws te lezen viel dat de bus niet APK-gekeurd zou zijn. ‘Die kunstenaars toch…’ Ik geloof niet in complottheorieen, maar ik heb mensen keihard zien werken om deze tocht te realiseren en ik vind het bitter.
Of is het toeval dat de politie de ochtend na de mars belde met excuses: ‘Uw bus was toch goed verzekerd, sorry voor het ongemak.’

(Foto: Patricia de Willigen)

Leave a Reply