29 mei > Fantasie

Posted by on May 29, 2011 in Geblogd | No Comments

Te gast in het heiligdom van van Beirendonck: zijn werkkamer thuis. Uniek dat we daar mogen zijn. Net buiten Antwerpen, een statig pand boordevol oude details: haarden, rozetten en een achterdeur die opent naar een oase van groen. Hier en daar verschijnt een speels beest of een vitrine vol Hongaarse popjes. En de kleuren: hemelsblauw, pepermuntgroen, gouden behang met kevertjes. Een weerspiegeling van de man: speels, avontuurlijk, maar tegelijk bedacht en beheerst. Een tegenstelling die hij zelf in ons gesprek verwoordde: ‘gecontroleerde vrijheid’. Bestaat dat? Ik dacht het niet, maar bij Walter snap ik het wel. Hij is de strenge bewaker van zijn exorbitante verbeeldingskracht. Cipier van zijn schier grenzeloze fantasie. En zo kan hij zijn modellen in een wolk van groene, roze en oranje tule laten paraderen door het park. Zoete, blinde standbeelden. Humoristisch en vrolijk, maar altijd met een snufje surrealistische tragiek…

Leave a Reply