3 mei > Atelier Maple

Crawley, vlakbij Londen. Achter een verroest hek met prikkeldraad ligt het atelier van Sarah Maple. Het ruikt er naar thee en verfverdunner. Maple is hartelijk, nu weer giechelig, dan weer bloedserieus. Een tegenstelling die je ook voortdurend in haar werk ziet. Ze vertelt over haar religie, haar opvoeding met een Christelijke vader en een Islamitische moeder, de inspiratie die ze haalt uit het fotograferen. Nou ja, dat zie je straks wel in de uitzending. Aan niemand moet ze verantwoording afleggen, zegt ze, behalve aan God. Even later krioelen er kleine spinnetjes rond het William-and-Kate-get-married-koekblik. Spinnen doden mag niet van de profeet. Maar Maple grijpt een stukje toiletpapier en drukt ze een voor een murw. Ze glimlacht: ‘Hij ziet het vast niet!’

Leave a Reply