19 mei > Cover Opzij

Posted by on May 19, 2011 in Geblogd | No Comments

Vrouwen zijn leuker en ouder worden is niet erg. Ik lees het vandaag in een boek van Joyce Roodnat. Morgen interview ik de (film)journalist en schrijfster voor het Holland Festival programma. We hebben het over la Huppert, vrouwelijke schoonheid en het plezier van een jaartje meer. Hm. Ze zal me nog moeten overtuigen, vrees ik. Sinds Clairy Polak sans scrupule van de buis is gemanoeuvreerd, zie ik het zonnige plaatje nog niet voor me. Deskundigheid wordt bij mannen beloond – Jeroen Pauw kan nog tot zijn tachtigste zogenaamd ‘jongensachtig’ aan het televisiepluche blijven plakken – maar bij vrouwen tellen de rimpels meer dan de ervaring. Zo is het in ieder geval op televisie.
Nog een quote uit het boek van Joyce Roodnat: ‘Vrouwen zijn niet goed in macht. Hebben ze het, dan doen ze of ze zich ervoor generen. ze wuiven het weg. Ze praten eroverheen. Ze blinken uit in bescheidenheid. Valse bescheidenheid.’ Met plezier pareer ik: mijn interview met de ‘grote vier’ thrillerschrijfsters van Nederland prijkt vandaag op de cover van Opzij. Met een stralende foto van Saskia Noort. Trots op!

Leave a Reply