20 april > Seun Kuti

Posted by on Apr 21, 2011 in Geblogd | No Comments

Zoon van de grote Afrobeat-grondlegger Fela Kuti en het fysieke evenbeeld van zijn energieke vader. Op en neer vliegen naar Londen voor een interview met Seun Kuti. Eerste kennismaking: niks geen energie. De ‘wisdom of the herb’ was met hem. Glazige blik en eerst even klagen bij de receptie van het Holiday Inn over de omvang van zijn kamer (‘My tv-screen is bigger than my bed!’). Transformatie buiten in de zon. Hij focuste, was boeiend, soms zelfs begeesterd. Voor de muzikanten van de band Egypt 80, die hij van zijn vader overnam, is hij de nieuwe Fela. ‘Voor 90 procent, dan’, vertrouwde een van de oudste bandleden me toe. Uitzending volgt in het Holland Festival journaal rond de musical Fela! in juni. Hier alvast een stukje Seun en daaronder een zinderende registratie van een optreden van zijn vader in 1971.

Leave a Reply