BIO

Auteur Sarah Meuleman is geboren in het Belgische Oostende en groeide op in Gent. Ze studeerde Germaanse Filologie (UG) en Algemene Literatuurwetenschap (UvA).

Meuleman publiceert als essayist en columnist regelmatig in diverse media. Ze schrijft de column Tegenwoordige tijd die verschijnt in NRC Handelsblad (NL) en De Standaard (BE). Ze was als chef kunst & cultuur verbonden aan Vrij Nederland. Op televisie presenteerde ze voor omroep VPRO onder meer het kunstprogramma Sarah’s Barbaren.

In 2015 verscheen bij Lebowski Meulemans debuut De zes levens van Sophie dat zeer positief werd ontvangen en genomineerd werd voor de Bronzen Uil voor beste debuutroman.

Met De zes levens van Sophie maakte Meuleman meteen de sprong over de oceaan. Het boek werd in 2018 als Find Me Gone uitgegeven in de US, Canada en Engeland bij Harper Collins US. Het boek kreeg ‘starred reviews’ en collega schrijvers spraken vol lof over Find Me Gone. In de zomer van 2019 maakte Meuleman een promotietour door de Verenigde Staten. Meer info op de Engelse versie van deze site.

In 2019 werd Meulemans tweede roman De vondeling gepubliceerd. Voor alles over De vondeling, klik hier.

Twee jaar later verscheen de nieuwe Meuleman in Nederland en België: Zie mij graag. Ook verkrijgbaar als audioboek, voorgelezen door de auteur. Het boek won in 2023 de Boekenpanda voor beste boek van het jaar. In 2024 zal het in Frankrijk in vertaling verschijnen bij Éditions Gallimard.

Op dit moment werkt Meuleman aan haar vierde roman die in mei 2024 zal verschijnen. Volg het schrijfproces op Instagram: @sarahmeuleman

Auteursportret Yvette Kulkens Photography

Coverontwerp: Herman @beeldzorg